Mai nap újra felbukkantam hosszú idő után a konyhába. Nem vagyok éppen az a házias fajta így ritkán sütök-főzök, de most erős késztetést éreztem arra, hogy kipróbáljak egy sütireceptet. Egy amerikai finomságról van szó, ő a cupcake.
Recept :
Epres-vaníliás cupcake
Hozzávalók 12 darabhoz
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint kevesebb)
3 egész tojás
5,5 evőkanál liszt
1/2 zacskó sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
12 teáskanál eperlekvár
A tetejére
15 dkg puha vaj
25 dkg porcukor (vagy kevesebb)
1 teáskanál eperkivonat, és ha nem elég rózsaszín tőle, 1-2 csepp rózsaszín ételszinezék
2 teáskanál forró víz
cukorszívek (Dr. Oetker márkájút használtam)
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a puha vajat, cukrot, lisztet, sütőport, vaníliakivonatot, és kikeverjük. A kapszlikba úgy adagoljuk, hogy 1 evőkanál tészta, rá 1 teáskanál lekvár, és a tetejére megint tészta. 18-20 percig sütjük. Ha elkészült, rácson kihűtjük.
A krémhez vajat fakanállal jól kikeverem, lassan hozzáadom a cukor felét, 1 teáskanál forró vizet, aztán ha összeállt, jöhet a maradék cukor és a másik kanál víz. A végén belekeverem az eperkivonatot és a színezéket. Spatulával a kihűlt muffinokra egyengetem, megszórom a cukorszívekkel.
Ez a recept innen van. én pár eltéréssel készítettem el, mert pl vanília kivonat nincs itthon csak vaniliás cukor ugyanez volt az eper kivonattal ami helyett eperlekvárt használtam. És a végeredmény :
Nem a legszebb, dehát nem vagyok túl tapasztalt a sütésben xD
KAWAIIIII ^_^
Utolsó kommentek